Onlineopkald er en fast del af hverdagen

Onlineopkald er en fast del af hverdagen

Sponsoreret indhold.

Under coronapandemien var det, som om mange virksomheder, undervisningsinstitutioner, venner og familie pludselig fandt en helt ny teknologi, som kunne redde de sociale situationer, vi stod i. Men allerede før pandemien var denne teknologi for længst opfundet og i brug. Under pandemien eksploderede vores kendskab til og brug af den. Den viden er ikke spildt. Vores fremtidige samtaler vil i større grad foregå digitalt. Og hvilken betydning har det så for din hverdag? Du skal have en internetforbindelse og hente en app, men du skal selvfølgelig også være og føle dig sikker i brugen.

Skal foregå på sikker vis

For digitaliseringen har ikke kun haft positiv omtale i medierne og i hjemmene. Et af kritikpunkterne er, at vores datasikkerhed er udfordret. Vi har vænnet os til som samfund at formidle personlige data, som er særligt følsomme, og som førhen ikke blev formidlet med så stor usikkerhed. Tænk f.eks. på din mail eller dine profiler på de sociale medier. Skulle nogen hacke din profil og læse indholdet – andre end tjenesten selv – kan det have fatale konsekvenser. Derfor vil mange af os have gavn af tjenester som sikkermail.

Hvor ligger faren helt bestemt? Når du bruger din mail på arbejde eller privat, du køber, sælger og skriver personlige ting, giver oplysninger som adresse, cpr-nr., kontooplysninger m.m., kræver det ikke en kriminel masterhjerne at gennemskue, hvordan disse oplysninger kan udnyttes. Dine penge kan blive brugt, dit cpr-nr. misbrugt, din adresse kan bruges digitalt til at give forkerte oplysninger, hvor du hænger på ansvaret. Derudover er en adresse meget naturligt et personligt anliggende, som man ikke giver til hvem som helst. Derfor skal man være sikker med den tjeneste, man bruger.

Verden bliver ikke den samme

Ser vi bort fra mailen og tilbage på opkaldene, som stiger i popularitet, er de med garanti en af de ting, vi tager med fra pandemien. Lige pludselig er det muligt at afholde et møde, som før skulle foregå med en flyrejse og dyrt hotelophold. Disse kvaliteter tages med videre. Faren for hacking af møderne tages derfor også med videre. Selv møder af særlig høj kvalitet og med høj sikkerhed kan nemlig blive hacket. Det lykkedes for flere grupper at hacke forskellige onlineforbindelser mellem statsledere og organisationer, hvor følsomme oplysninger slap ud.

Sikkerheden skal skærpes på dette punkt, førend vi kan overgive os fuldstændig til onlinemøder. Tendensen er dog velkendt for udbyderne af opkaldene. Derfor er der også i skrivende stund forbedringer på vej. Og læg hertil, at en del udfordringer også skyldes, at brugerne ikke selv har stort kendskab til tjenesterne og derfor ringe kendskab til sikkerheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.