Taletidskort

I dag findes der så mange forskellige mobilabonnementer på markedet, at det kan være meget svært at finde et, der passer dig. For nogle mobilbrugere er abonnementer måske heller ikke den billigste og bedste løsning. I stedet kan det klassiske taletidskort uden abonnement og minimumsforbrug vise sig at være et bedre valg for nogle mennesker. Her på siden kan du læse om de forskellige tank-selv kort på det danske marked og sammenligne de forskellige varianter for at finde det taletidskort, der passer bedst til dit mobilforbrug. Læs desuden med herunder, hvis du ønsker at blive klogere på, om tank-selv kort er den billigste løsning for dig.

Hvilket taletidskort er det bedste?

Har du besluttet dig for at købe et taletidskort til din mobil, er det naturligvis ikke ligegyldigt, hvilket tank-selv abonnement, du anskaffer dig. Der findes en del forskellige kort på markedet, og det afhænger derfor ikke kun af, hvor stort dit forbrug er, men også hvordan det nøjagtigt ser ud. Taler du eksempelvis mest i telefon, kan du gå efter taletidskort med meget billig taletid, hvor du til gengæld skal betale mere for data. Har du en smartphone, kan det dog være relevant med et kort, der giver dig forholdsvis billig data. Nogle forhandlere sælger taletidskort med data, hvor du betaler 0,50 kroner for 1 MB. Andre tilbyder kort, hvor du kun betaler 8 øre pr. sms. Her på siden kan du få dig et godt overblik over de forskellige muligheder, hvis du har et meget lavt forbrug og ikke ønsker at være bundet af et abonnement.

Taletidskort med data

Der er flere gode fordele ved at vælge et taletidskort – alt efter din situation, selvfølgelig. Måske ejer du en arbejdstelefon, hvor abonnementet bliver betalt af din arbejdsplads. Det betyder, at alt arbejdsrelateret kommunikation sker gennem den. Det betyder også, at du har en mulighed for at tjekke rejsetider, mail og andet via den, når det er nødvendigt. På den måde vil det være meget begrænset, hvad du skal bruge din private mobil til.

Rejser du meget i forbindelse med dit arbejde, kan du desuden udelukkende benytte dig af din arbejdstelefon, hvorfor du kan lade din private mobil ligge derhjemme i flere uger ad gangen, uden du betaler for et dyrt abonnement, du ikke bruger. Har du ingen arbejdstelefon, men rejser du en del, kan det ligeledes være fornuftigt med visse taletidskort, der er billige i udlandet, og hvor du igen kun betaler for det, du bruger.

Endvidere kan et taletidskort være en fornuftig, men også en drastisk, løsning på et eventuelt overforbrug, du selv ønsker at begrænse. Med et tank-selv kort indbetaler du det beløb, du ønsker at bruge på dit mobilforbrug, og når det er opbrugt, skal du aktivt tanke flere penge på kortet, før du igen kan bruge din mobil. På den måde får du ikke pludselig en uforudset ekstraregning, fordi du har brugt mere data eller lavet flere opkald, end dit mobilabonnement tillader dig. Et tank-selv abonnement kan derfor også være relevant for dit barn eller teenager, så regningen ikke pludselig bliver skyhøj.

Ikke den bedste løsning for alle

Generelt anbefaler de fleste forhandlere abonnementer fremfor det klassiske taletidskort. Indenfor de sidste år er mobilabonnementer efterhånden blevet så billige, at det hverken tidsmæssigt eller økonomisk kan betale sig at købe et taletidskort, hvis du bruger din mobil jævnligt. Dog kan det for enkelte være den billigste løsning, fordi du kun betaler for lige netop det, du bruger. På den måde vil du aldrig opleve ekstraregninger i forbindelse med dit mobilforbrug.

Et minimalt mobilforbrug til en minimalistisk livsstil

Et taletidskort er ideelt til dig, der bruger din mobil meget lidt. Måske bruger du den udelukkende til at skrive nogle få sms’er og til korte opkald. Hvis du maksimalt taler i telefon i en time om måneden, er et taletidskort måske det optimale for dig. De fleste danskere i dag har dog smartphones og bruger i gennemsnit telefonen meget mere – og, ikke mindst, til mange flere formål. Dog synes der at være en trend i gang, hvor man skiller sig af med alt det overflødige i ens liv, hvorfor flere og flere dropper smartphonen til trods for de gamle mobiler som eksempelvis en Nokia 3310. Er du en af dem, der overvejer at træde et skridt tilbage, eller har du blot ikke et særlig højt mobilforbrug, kan taletidskortet være en god løsning.

Er taletidskortet relevant for dig?

Det kan være svært at vurdere, om den billigste og bedste løsning for dig er et taletidskort eller et almindeligt mobilabonnement. Først og fremmest bliver du nødt til at få dig et præcis overblik over, hvor meget og hvordan du forbruger. Har du i øjeblikket mere end èn app, der er uundværlig for dig på din mobil, er taletidskortet måske ikke til dig. Bruger du derimod sjældent din mobil, kan det være billigst for dig med et tank-selv abonnement. Er du interesseret i at kende dit præcise forbrug, kan du altid logge ind på din nuværende udbyders hjemmeside og få et godt overblik over de tjenester, du bruger mest, og desuden finde ud af, hvor meget data eller taletid, du har brug for om måneden.

Hvor kan man købe taletidskort?

Taletidskort og tank-selv-abonnementer kaldes også for forbrugsafregning, og de kan ligesom med abonnementer købes på de forskellige udbyderes hjemmesider. Derudover er der flere mobilselskaber, der sælger deres tank-selv-abonnement i diverse dagligvarebutikker, i lufthavne og turistinformationer. Har du besluttet dig for at anskaffe dig et taletidskort, er der altså gode muligheder.

Forbrugsafregning eller ej

Ligesom med meget andet handler det om at have et godt overblik over, hvad dit behov er, så du kan undersøge de forskellige muligheder, du har. Taletidskortet er i bund og grund kun til dig, der, sammenlignet med andre danskere, ligger langt under gennemsnittet, når det kommer til mobilforbrug. Gør du det, kan taletidskortet være den billigste løsning, men har du brug for at tjekke flere ting på din mobil i løbet af dagen, er det måske ikke det rigtige valg for dig.