Fri SMS

Mange bruger deres mobil til en hel del ting i løbet af dagen, og det er de færreste, der holder særligt meget øje med, hvordan deres forbrug ser ud. Derfor er mange glade for at betale et fast beløb hver måned, hvorefter de har ubegrænsede beskeder, fri tale og en stor mængde data at benytte sig af. For nogle kan det dog være en god ide at tjekke deres eget eksakte forbrug, så regningen ikke bliver dyrere, end den behøver at være. Læs med herunder, hvis du vil blive klogere på, om du eksempelvis skal betale for fri-sms.

Abonnementer med fri sms og mms

Først og fremmest er der rigtig mange danske abonnementer, hvori gratis sms’er og mms’er er inkluderet. Det skyldes, at det i stedet er dataen, der koster penge, mens taletid og tekstbeskeder er langt billigere at udbyde. Set fra et mobilselskabs synspunkt kan det i mange tilfælde godt betale sig at reklamere for gratis tale og fri sms og mms, da det har den effekt, at du dermed får et indtryk af, at du får rigtig mange tjenester, for det du betaler. Og ofte kan det da også svare sig med et sådant abonnement, hvis du sender sms’er hver dag eller ofte har længere sms-korrespondancer over telefonen. Der skal heller ikke sendes mange mms’er, før gratis beskeder er en god ide for dig. Bruger du dog generelt ikke disse tjenester særlig meget, bør du måske overveje at finde et billigere abonnement.

Kender du dit forbrug?

Generelt er der en tendens til, at folk undervurderer, hvor højt deres mobilforbrug egentlig er. Og bruger du mobilen i mange forskellige situationer, kan det også være svært at overskue, hvor meget du egentlig har behov for. Specielt hvad angår sms-beskeder, synes folk at ramme skævt, når de skal estimere, hvor mange de sender. Det kan blandt andet skyldes, at beskederne på en smartphone allermest minder om en chat i dag, og det får mobilejere til at sende enkelte ord og symboler til hinanden i stedet for at samle det i en enkelt besked. Ønsker du at blive klogere på dit egentlige mobilforbrug, kan du altid logge ind på din nuværende udbyders hjemmeside og se dit præcise forbrug. Det er lovpligtigt for de danske mobilselskaber at underrette alle deres kunder om deres eksakte forbrug. På den måde bliver dit forbrug langt mere gennemsigtigt, og du har derfor bedre mulighed for at finde det bedste og billigste mobilabonnement til dig. Dit private forbrug kan derfor også afsløre, hvorvidt du burde betale for gratis sms og mms eller ej.

Send beskeder via online-chats

De traditionelle sms’er og mms’er er dog udfordrede. Folk finder nemlig mange andre kommunikationsmuligheder online. Du er måske en af dem, der kommunikerer med flere venner og bekendte via online-chats som eksempelvis Facebooks Messenger, Whatsapp eller Signal. Uden at tænke over det sender du måske langt flere beskeder derigennem, end du sender sms’er. Ofte er det nemlig både nemmere og hurtigere at sende beskeder til folk gennem eksempelvis Messenger, da du enkelt og nemt kan lave gruppebeskeder, sende billeder og bruge skøre GIFs, men også fordi det er blevet langt mere normalt for rigtig mange i dag at blive ven med dine kollegaer, venner eller bekendte på Facebook, end det er at få deres mobilnummer. Endvidere er Snapchat også blevet et populært medie at kommunikere igennem, da du hurtigt og nemt sender et billede, tekst eller måske en kombination af disse til en nær ven. Igen er det en god ide at gøre sig bevidst om, hvorvidt man sender sms’er eller online-beskeder i løbet af dagen. Er det sidstnævnte, har du kun brug for nok data og behøver altså ikke at betale for gratis sms og mms oveni. På samme måde gælder det med fri tale, da du også her kan foretrække alternative løsninger. Her kan du blandt andet bruge Hangouts, men også Messenger, hvis du ønsker at tale med dine kontakter uden at betale for opkaldsafgift eller taletid i det hele taget.

Send gratis sms’er online

Alternativt kan du endvidere sende almindelige sms’er online. Det kan eksempelvis være, du ønsker at kontakte en person, der ikke er online særlig ofte, eller en af dine bekendte, der slet ikke bruger disse online medier. Har du ikke lyst til at betale for en standardbesked, kan du uden problemer sende gratis sms-beskeder direkte til dine kontakters mobiler. Har du et abonnement, hvor du betaler pr. sms, men hvor du har ubegrænset med data, er dette en oplagt løsning for dig, der ønsker at mindske din mobilregning.

Har du en arbejdstelefon?

Hvorvidt du skal vælge fri sms eller ej, afhænger desuden også af, hvordan din hverdag og dit arbejdsliv ser ud. Har du et arbejde, hvor du ofte har behov for at kommunikere internt og eksternt via en mobil, kan det hurtigt blive til mange opkald og ikke mindst mange tekstbeskeder. Her er gratis sms og mms meget relevant, da det sikrer, at du uden at bekymre dig kan kontakte og have længere samtaler med kunder, samarbejdspartnere og kollegaer over telefonen. Får du en arbejdstelefon, hvis abonnement bliver betalt af din arbejdsplads, skal du overveje, hvordan dit private forbrug ser ud, og om det eventuelt kan betale sig at finde et helt anderledes abonnement eller måske endda taletidskort til din private mobil.

Fordele og ulemper ved fri sms

Det er kun dig, der kan vide, om et abonnement med gratis sms og mms er relevant for dig. Ofte er det meget begrænset, hvad du kan spare ved at vælge det fra, men benytter du dig udelukkende af kommunikationsmulighederne online, er det måske relevant for dig at undersøge alternativerne. Et af fordelene ved at bruge online-sms’er og online-chats er, at du, uanset hvor du er i verden, kan komme i kontakt med dine bekendte – så længe du blot har enten data eller WiFi. Er du langt væk hjemmefra, kan det nemlig ofte blive en dyr fornøjelse med almindelige sms’er og opkald.