Telefonabonnement

Det kan være lidt af en udfordring at finde det telefonabonnement, der passer bedst til dit forbrug. Der findes nemlig utallige abonnementer på det danske marked, der hver især tilbyder noget forskelligt. Derfor kan det være en god ide at undersøge dit nuværende mobilforbrug og finde ud af, hvilke tjenester du bruger allermest, inden du går på jagt efter det bedste og billigste telefonabonnement til dig. Her på siden kan du sammenligne forskellige abonnementer, så du kan få et bedre overblik over, hvilket et du skal have. Herunder kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, før du køber nyt abonnement til din mobil.

Vælg det bedste  telefonabonnement her

Først og fremmest skal du naturligvis sikre dig, at den mobil, du ejer, passer sammen med dit næste telefonabonnement. Det nytter ikke noget at betale for en masse funktioner og tjenester, du ikke kan benytte dig af. Når det er sagt, betyder det selvfølgelig ikke, at du skal betale for mere data, end du bruger, blot fordi du har den nyeste og hurtigste iPhone. Vær realistisk, når du vælger telefonabonnement, og husk, at medmindre du binder dig til et abonnement – som du gør, hvis du eksempelvis køber en mobilpakke – kan du uden videre vælge et nyt abonnement efter et par måneder.

Det anbefales faktisk, at du tjekker markedet ud med jævne mellemrum, så du hele tiden betaler for det billigste telefonabonnement. Der er en del mobilselskaber i Danmark i dag, og det betyder, at der er ret meget konkurrence mellem dem. Derfor vil du også opleve, at der efter bare et par måneder er sket en hel del i udvalget, og måske finder du et telefonabonnement, der er noget billigere end det, du allerede har. Undersøg dog, om det er muligt at beholde dit gamle mobilnummer, før du skifter abonnement. Hvis ikke kan det nemlig blive ret besværligt i længden.

Taletid, sms og mms – bruger du det?

Langt de fleste mobilabonnementer reklamerer allerede med fri tale, fri sms og mms. Derfor er det noget, du ofte vil komme til at betale for, når du vælger nyt abonnement – uanset om du bruger det eller ej. Taler du mest i telefon med nogle få mennesker i dit liv, er det muligt at finde abonnementer, der giver dig gratis taletid til nogle få personer i din telefonbog.

Er du dog en af dem, der oftest skriver og taler med dine venner via chats som eksempelvis Messenger, Whatsapp eller Skype, skal du måske lede efter et abonnement, hvor du ikke betaler for fri tale og tekstbeskeder. Her er det vigtigste måske, at du har rigelig med data, så du også kan komme i kontakt med folk, selvom du ikke er logget på Wifi. Er det til gengæld sjældent, du bruger sådanne chats, og er du mere til de almindelige sms’er og opkald, når du skal kontakte folk, kan et abonnement derimod være udmærket, da disse tjenester efterhånden er ret billige. Her kan det måske i stedet betale sig at skære ned for mængden af data, du betaler for.

Betal for de rigtige tjenester

Bruger du typisk online chats som dem nævnt i ovenstående afsnit, skal du som sagt sikre dig, at du har data nok. Rigtig mange af de tjenester, som de forskellige mobilselskaber udbyder, behøver du data til, og derfor skal du også sikre dig, at de ting, du betaler for i dit abonnement, passer sammen med den mobil, du vælger, og det data du har til rådighed. Flere og flere selskaber tilbyder forskellige streamingtjenester som en del af deres abonnementer. Mange har eksempelvis lavet aftaler med musiktjenester som Spotify, Deezer eller Telmores egen musiktjeneste Telmore Play. Bruger du i forvejen din mobil til at afspille musik på, når du træner eller er på farten, kan det være en god ide at betale tjenesten over dit telefonabonnement. Det kan nemlig spare dig en del penge.

Det kan endvidere være relevant at inkludere andre streamingtjenester i dit abonnement, hvis du i forvejen betaler til disse. Det kunne eksempelvis være HBO eller Netflix, men det kan også være abonnementer på aviser eller magasiner, som du i forvejen køber. Sørger du for kun at inkludere de tjenester, du rent faktisk bruger, kan du i sidste ende spare rigtig mange penge.

Hvordan ser din hverdag ud?

Før du vælger nyt telefonabonnement, bliver du nødt til at overveje, hvordan din hverdag ser ud. Har du eksempelvis arbejdstelefon, hvor abonnementet bliver betalt for dig, eller rejser du ofte til udlandet i forbindelse med dit arbejde? Uden arbejdstelefon kan udlandsbesøg blive dyrt i længden, hvis du ikke har det rigtige abonnement. Rejser du meget, skal du sikre dig, at du har rigelig med data og taletid, du kan bruge uden for Danmark. Har du derimod en arbejdstelefon, skal du i stedet overveje, om telefonabonnementet til din private mobil er for dyrt i forhold til dit forbrug. Med en arbejdstelefon oplever mange at betale for et langt større forbrug til deres privattelefon, end de behøver.

Du skal desuden huske at tjekke dækningen for det område af Danmark, du bor i, før du anskaffer dig et nyt telefonabonnement. Selvom mobildækningen er forholdsvis god herhjemme, kan man stadig komme til at købe det forkerte abonnement i forhold til din bopæl. Det resulterer i ærgerlige problemer, når du forsøger at ringe bekendte op eller vil gå online på mobilen med hjælp fra 3G eller 4G.

Det billigste telefonabonnement til dig

Det er vigtigt at slå fast, at selvom nogle abonnementer er billigere end andre, er det billigste abonnement alligevel meget individuelt. Folk er forskellige og bruger deres mobil forskelligt. Derfor er det ikke nødvendigvis indlysende, hvilket telefonabonnement der er det billigste for dig. Det handler i stedet om at finde det abonnement, der bedst muligt dækker dine behov, så du undgår at betale for andre abonnementer udover dit mobilabonnement. Er du i tvivl om dit individuelle forbrug, kan du logge ind på din nuværende udbyders hjemmeside og se dit præcise mobilforbrug for de sidste måneder.