Billig mobilabonnement

Det kan være svært at finde rundt i den store mobilabonnements-jungle, og man kan hurtigt fare vild, hvis man ikke er helt sikker på, hvad man leder efter. Er du på udkig efter et billigt mobilabonnement, bør du derfor læse med herunder og på den måde blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, før du køber et nyt mobilabonnement. Her på siden kan du desuden få et godt overblik over de billigste mobilabonnementer på det danske marked lige nu.

Find det billigste mobilabonnement

Hvis du vil sikre dig et billigt mobilabonnement, kan det således være her, du kan spare penge på abonnementsudgifterne. Hvis du bestemmer dig for et mobilabonnement, hvor du betaler for et vis antal GB pr. måned, skal du sørge for at have lidt mere data til rådighed, end du egentlig bruger. Det kan i sidste ende godt betale sig, da det vil blive langt dyrere for dig at betale for brugt data, som ikke er inkluderet i dit abonnement.

Data til forskellige mobiltjenester

Dataforbrug er nok en af de vigtigste faktorer, når det kommer til dit mobilforbrug. Det er meget forskelligt, hvor meget data den enkelte mobilejer har brug for, for det afhænger blandt andet af, hvor ofte der bliver set film eller lyttet til musik på mobilen, eller om du overvejende bruger online-chats til at kommunikere med dine venner.

Flere mobilselskaber tilbyder særlige pakker, hvor du ikke kun betaler for tekst, tale og data, men samtidig får adgang til ubegrænset brug af forskellige tjenester som HBO og Netflix, hvor du kan se film og serier, men også tjenester som Mofibo og Bookmate, hvor du kan læse og lytte til utallige e-bøger og lydbøger. Du kan desuden vælge mellem rigtig mange forskellige abonnementer, hvor du har adgang til en musiktjeneste som eksempelvis Spotify, Deezer eller Napster. Vælger du en mobilpakke med diverse tjenester, skal du sørge for, at du også har nok data i dit abonnement til at benytte dig af dem. Derudover skal du være realistisk. Et abonnement med mange forskellige tjenester er helt sikkert meget billigere, end hvis du abonnerer på dem alle separat. Bruger du derimod ikke de fleste af tjenesterne jævnligt, kan det alligevel ende med at blive et rigtig dyrt abonnement for dig.

Hvordan bruger du din data?

Mange tror fejlagtigt, at de bruger en stor mængde data, når de søger på nettet samt tjekker eller skriver mails via mobilen. I virkeligheden er det meget begrænset, hvad du har brug for af data, hvis du blot skriver mails og tjekker hjemmesider en gang imellem. I modsætning til fri tale og gratis tekstbeskeder er der ret stor forskel på, om du betaler for fri data i dit abonnement, eller om du kun betaler for det data, du bruger. Har du hverken musik- eller filmtjenester inkluderet i dit abonnement, og ser du stort set ikke videoer på din mobil, er det usandsynligt, at du behøver fri data.

Et online kommunikationsalternativ

Benytter du dig meget af ovenstående tjenester på din mobil, kan det være fornuftigt at betale for fri data i dit abonnement. Med fri data kommer du aldrig til at bruge for meget data, og derfor vil det højst sandsynligt blive et billigt mobilabonnement for dig i det lange løb. Hvis du vil sikre dig den bedste og billigste løsning for dig, kan du forsøge udelukkende at benytte dig af din gratis data, når du bruger mobilen. Når du skal kontakte og kommunikere med venner og familie, findes der nemlig mange online-muligheder i form af Messenger, Hangouts, Skype eller Whatsapp. Her kan du skrive og i de fleste tilfælde også ringe til dine kontakter uden at betale for hverken taletid eller tekstbeskeder. Selvom de fleste abonnementer i dag tilbyder gratis sms, mms og tale, kan det godt betale sig at gå lidt på jagt efter et billigt abonnement, der overvejende tilbyder data.

Hvor meget taletid og hvor mange sms’er har du brug for?

For rigtig mange abonnementer gælder det som sagt, at fri tale er inkluderet i prisen. Laver du meget sjældent opkald, kan det dog godt svare sig at lede lidt efter et mobilabonnement, hvor du kun betaler for de opkald, du laver. Forsøg eventuelt at tælle, hvor mange gange du ringer op i løbet af en måned, og vær desuden opmærksom på, hvor lang tid du taler i telefon af gangen. På samme måde som med taletid er det efterhånden sjældent, at man støder på et mobilabonnement, hvor gratis sms og mms ikke allerede er inkluderet i prisen. Det er dog stadig muligt at finde, så hvis du gerne vil finde det bedste mobilabonnement for dig, er der her en mulighed for at spare lidt på kontoen, hvis du hovedsageligt benytter dig af online-kommunikation.

Hvad med udlandstelefoni?

Alt afhængigt af, hvordan din hverdag ser ud, skal du naturligvis også sikre dig, at den hænger sammen med det mobilabonnement, du har. Har du eksempelvis et arbejde, hvor du ofte er i udlandet, er du nødt til at sikre dig, at din mobil fungerer optimalt uden for Danmark, og at du har den billigste løsning, når det kommer til udlandstelefoni. Det er meget forskelligt, hvad de enkelte mobilselskaber tilbyder dig i forhold til at bruge mobiltjenester i udlandet, så sørg for, at du ikke ender med en kæmperegning efter dine erhvervsrejser.

Husk at tage udgangspunkt i dit behov

Nogle mobilabonnementer kan ved første øjekast synes rigtig billige, fordi du får en masse tjenester, funktioner, taletid og lignende, men hvis du ikke bruger de forskellige tjenester, kan abonnementet i sidste ende blive dyrere for dig end det alternative, simple mobilabonnement. Hvis du er usikker på, hvor meget du rent faktisk bruger din telefon, kan du til enhver tid logge ind på din nuværende udbyders hjemmeside og se dit præcise mobilforbrug. På den måde kan du få et klart billede af, hvad du har brug for af tjenester og funktioner.