Fri tale

Er du på jagt efter et nyt mobilabonnement, men er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge et mobilabonnement med fri tale eller ej? Her på siden kan du læse mere om, hvilke fordele og ulemper der er ved at vælge fri tale. Du kan desuden sammenligne nogle af de mest populære mobilabonnementer på markedet her på siden, så du kan blive klogere på, hvilket abonnement der passer godt til dig, og om du bør inkludere fri tale i dit forbrug eller ej.

Hvor meget taler du i telefon?

De danske mobilselskaber tilbyder allerede fri tale og gratis sms og mms i de fleste af de mobilabonnementer, de udbyder. Betaler du for fri tale, sikrer du dig, at du altid kan ringe dine kontakter op. Det kan være smart, hvis du vil undgå at stå i en situation, hvor du har brug for hjælp så hurtigt som muligt, eller hvis du skal videregive vigtige informationer. Her betaler du endvidere ikke nogen opkaldsafgift, som hurtigt kan løbe op, hvis du ringer op mange gange i løbet af dagen.

Taler du til gengæld sjældent i telefon, eller benytter du dig af andre online-muligheder, kan det være en god ide at overveje, om du i stedet skal betale enkeltvist for de opkald og den taletid, du rent faktisk bruger. Er du i tvivl om, hvor mange gange du ringer op, og hvor meget du taler i telefon, kan du logge ind på dit nuværende mobilselskabs hjemmeside og finde dit private mobilforbrug.

Hvordan passer dit abonnement til din hverdag?

Det er vigtigt at have din hverdag og din eventuelle jobsituation med i tankerne, når du vælger abonnementet til din mobil. Har du et job, hvor du ofte skal kommunikere med både kunder, samarbejdspartnere eller kollegaer, kan du hurtigt bruge en del taletid. Her kan det måske være fornuftigt med fri tale. Derudover skal du sikre dig, at du har billigt udlandstelefoni, hvis du ofte er på forretningsrejser i udlandet, så du ikke pludselig ender med en kæmpe mobilregning efterfølgende. Hvis du har en arbejdstelefon, der bliver betalt af dit arbejde, er det naturligvis vigtigt, at du overvejer, om du har brug for gratis taletid, når det ikke er arbejdsrelateret.

Find det optimale abonnement for dig

Ved du stadig ikke, hvilket mobilabonnement du skal vælge, kan du udforske siden her og sammenligne de mest populære abonnementer på det danske marked. Er du i tvivl om, hvordan dit mobilforbrug helt præcist ser ud, kan du logge ind på din nuværende udbyders hjemmeside og få et godt overblik over, hvor meget data og hvor mange beskeder du egentlig har brug for, men også hvor mange opkald du laver i løbet at en måned. Det giver dig et godt billede af dit forbrug, som du kan gå ud fra, når du blandt andet skal tage stilling til, om du behøver fri tale i dit mobilabonnement.